Eliščiny řezy
Suroviny
Těsto:
420g hladké prosáté mouky
320 g másla
140 g moučkového
cukru
2 žloutky
Náplň:
200 g mletých jader vlaškých ořechů
100 g cukru
2 lžíce medu
1 vanilkový cukr
trochu skořice
citrónová kůra
1 hřebíček
Poleva:
250 g moučkového cukru
3 menší lžíce vřelé vody
2 lžíce citrónové šťávy
Postup
Suroviny na těsto rychle, ale dobře zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme do tvaru plechu, na kterém budeme péci. Pomocí válečku ho přeneseme na plech a potřeme ořechovou náplní.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a přikryjeme rozváleným plátem z druhé části těsta. Pečeme v mírné troubě do růžova. Ještě teplý moučník rozkrájíme na plechu na pravidelné čtverečky o rozměru asi 4x4 cm a vychladlé kousky pak zdobíme citrónovou polevou. Klademe na skleněnou desku, kde je necháme volně uschnout.
Příprava náplně:
Mleté ořechy spaříme 3 lžícemi horkého mléka a směs dobře promícháme.
Příprava polevy:
Polevu třeme tak dlouho, až je bílá,hladká a hustá (v třečce až 25 minut).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 400x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Eliščiny řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!