Plněné kůzlečí žebírko
Suroviny
750 g kůzlečího žebírka, na kterém se dá nakrojit kapsa
sůl
tuk
2 cibule
rozmarýn
vývar z kostí
Nádivka:
5 žemlí
100 ml mléka
2 vejce
sůl
mletý pepř
1 lžíce vegety
3 lžíce umytých nakrájených mladých kopřiv nebo 1 lžíce
nadrobno nakrájené zelené petrželové natě
1 stroužek česneku
Postup
Maso nařízneme od žeber, abychom vytvoříli hlubší širokou kapsu. Tu naplníme nádivkou, zašijeme silnou nití a opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, maso posypeme rozmarýnem, podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě 100-120 minut. Podle potřeby podléváme.
Nádivka: Žemle nakrájíme, pokapeme vlažným mlékem, přidáme vejce, sůl, pepř, vegetu, rozetřený česnek a nakrájené kopřivy či petrželovou nať. Vše dobře zamícháme.
Podáváme s bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 950x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněné kůzlečí žebírko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!