Ztracené uzené
Suroviny
600 g uzeného masa (plec, bůček)
500 g kysaného zelí
5 zrnek celého pepře
1 malý rajčatový protlak
2 lžíce kečupu
sůl
1 lžíce sádla
Postup
Uzené maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a poté na větší kousky. Tekutinu ze zelí slijeme a dáme stranou. Je-li zelí hrubě nakrájené, překrájíme ho. Zapékací misku vytřeme sádlem a dno poklademe tenkou vrstvou kysaného zelí. Na to navršíme vrstvu uzeného masa a vrchní vrstvu opět tvoří zelí. Takto připravený pokrm mírně osolíme (pozor, uzené maso bývá dost slané). Protlak a kečup smícháme s tekutinou z kysaného zelí a zalijeme tím připravené zelí s uzeným masem. Zapékací misku přikryjeme (stačí i utěsnit alobalem) a dusíme v troubě při teplotě asi 200 stupňů C. Zhruba po 30 minutách je jídlo hotové. Můžeme ho podávat s bramborovým knedlíkem nebo s bramborem.
Poznámka:
Je to rychlé a určitě se to povede i tomu, kdo nemá s vařením žádné zkušenosti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 197x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ztracené uzené
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!