Krém pro Sněhurku
Suroviny
300 g perníku ke strouhání
80 g hořkomléčné čokolády
4 lžíce višňovice
300 g mražené směsi drobného ovoce
180 g cukru
mletá skořice
200 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
Postup
Perník a čokoládu nastrouháme na jemném struhadle, smícháme a pokapeme višňovicí. Ovoce uvedeme do varu s 50 ml vody a 10 minut vaříme. Poté ho okořeníme skořicí a necháme vychladnout. Odložíme si 4 lžíce kompotu, zbytek smícháme s mascarpone. Smetanu ušleháme dotuha, odložíme si 2 lžíce a zbytek vmícháme do krému. Krém a ochucený perník navršíme do sklenic, ozdobíme kopečky šlehačky a zbylým kompotem a necháme vychladit.
Poznámka:
Místo mraženého ovoce lze jistě použít i kompotované ovoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 650x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krém pro Sněhurku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!