Krém pro Sněhurku

Suroviny

300 g perníku ke strouhání
80 g hořkomléčné čokolády
4 lžíce višňovice
300 g mražené směsi drobného ovoce
180 g cukru
mletá skořice
200 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání

recept nemá fotografii

Postup

Perník a čokoládu nastrouháme na jemném struhadle, smícháme a pokapeme višňovicí. Ovoce uvedeme do varu s 50 ml vody a 10 minut vaříme. Poté ho okořeníme skořicí a necháme vychladnout. Odložíme si 4 lžíce kompotu, zbytek smícháme s mascarpone. Smetanu ušleháme dotuha, odložíme si 2 lžíce a zbytek vmícháme do krému. Krém a ochucený perník navršíme do sklenic, ozdobíme kopečky šlehačky a zbylým kompotem a necháme vychladit.
Poznámka:
Místo mraženého ovoce lze jistě použít i kompotované ovoce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 650x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krém pro Sněhurku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist