Králičí ragú s bylinkami
Suroviny
1 králík (asi 1200 g)
sůl
mletý pepř
6 lžic olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého šalvěje
1 červená feferonka
4 stroužky česneku
200 ml bílého vína
200 ml slepičího vývaru z kostky
1 citron
4 rajčata
100 g černých oliv
špetka skořice
Postup
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř a porce postupně opečeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky.
Česnek oloupeme a stroužky podélně rozpůlíme. Feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme ke králíkovi. Zalijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme plátky citronu, který jsme předem dobře omyli horkou vodou. Vše dusíme přikryté na mírném ohni asi 60 minut.
Mezitím oloupeme rajčata, která jsme nejdříve nařízli do křížku a poté spařili v horké vodě, a nahrubo je nakrájíme. V polovině varu je přidáme k masu a dusíme společně. Zhruba 10 minut před koncem dušení přidáme olivy, králičí ragú osolíme, opepříme a opatrně dochutíme skořicí. Můžeme podávat s rýží nebo s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 496x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí ragú s bylinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!