Králičí ragú s bylinkami

Suroviny

1 králík (asi 1200 g)
sůl
mletý pepř
6 lžic olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého šalvěje
1 červená feferonka
4 stroužky česneku
200 ml bílého vína
200 ml slepičího vývaru z kostky
1 citron
4 rajčata
100 g černých oliv
špetka skořice

recept nemá fotografii

Postup

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř a porce postupně opečeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky.
Česnek oloupeme a stroužky podélně rozpůlíme. Feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme ke králíkovi. Zalijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme plátky citronu, který jsme předem dobře omyli horkou vodou. Vše dusíme přikryté na mírném ohni asi 60 minut.
Mezitím oloupeme rajčata, která jsme nejdříve nařízli do křížku a poté spařili v horké vodě, a nahrubo je nakrájíme. V polovině varu je přidáme k masu a dusíme společně. Zhruba 10 minut před koncem dušení přidáme olivy, králičí ragú osolíme, opepříme a opatrně dochutíme skořicí. Můžeme podávat s rýží nebo s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 496x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí ragú s bylinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist