Špenát jako příloha

Suroviny

500 g zmraženého špenátového protlaku
sůl
1 malá cibulka
60 g másla
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1 vejce
mletý černý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Špenátový protlak necháme rozmrazit. V kastrolku rozehřejeme másle, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a připravíme světležlutou řídkou jíšku. Tu rozředíme vodou nebo vývarem, přidáme špenát, promícháme a ještě chvíli dusíme. Špenát osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a těsně před dokončením do něj zamícháme žloutek. Místo žloutku můžeme přidat 2 lžíce sladké smetany. Takto připravený špenát můžeme používat nejen jako přílohu, ale i jako náplň špenátových omelet nebo například k bramboráčkům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 339x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,50 (počet: 4) 7,50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špenát jako příloha


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist