Plněné brambory po maďarsku

Suroviny

4 velké brambory
1 papriková klobása
1 červený paprikový lusk
150 g zakysané smetany
mletá mírně ostrá paprika
2 lžičky provensálského koření

recept nemá fotografii

Postup

Brambory důkladně omyjeme, uvaříme je ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Zatím si na kostičky nakrájíme klobásu, očistíme a nakrájíme i paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikou a provensálským kořením.
Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme až na půlcentimetrovou vrstvu kolem slupky. Vydlabanou bramborovou dužinu rozmačkáme vidličkou a smícháme ji s klobásou, nakrájenou paprikou a okořeněnou zakysanou smetanou. Hmotu naplníme do vydlabané brambory, brambory naklademe do pekáčku a asi 10 minut zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů C.
Poznámka:Pozornost věnujeme výběru brambor - měly by být spíše větší a rovnoměrné. Uvaříme je téměř do měkka, ale neměly by se rozpadat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 659x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněné brambory po maďarsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist