Paprikové zelí s krůtím masem
Suroviny
600 g krůtího masa
500 g kysaného zelí
1 větší cibule
1 lžička mleté červené papriky
3 lžíce sádla
1 červená paprika (1 lžíce sterilované)
1 lžíce kečupu
1 lžíce koření na krůtí maso
1 papriková klobása
sůl
Postup
Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a dáme ji stranou. Je-li třeba, zelí ještě trochu pokrájíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a paprikový lusk (místo něj můžeme použít i sterilovanou papriku). Na pánvi rozpálíme jednu lžíci sádla, orestujeme na něm cibuli, přidáme kysané zelí, lžičku mleté papriky, nakrájenou papriku a lžíci kečupu. Promícháme a společně podusíme asi 5 minut. Potom tuto směs rozložíme na dno zapékací misky.
Krůtí maso si rozkrájíme na větší kostky. Můžeme použít i méně kvalitní krůtí maso nebo kuřecí maso ze stehen. Na pánvi si rozpálíme zbylé sádlo, krůtí maso na něm po všech stranách opečeme a navrstvíme ho na kysané zelí v zapékací misce. Klobásu nakrájíme na kostičky a nasypeme ji mezi maso. Maso posolíme a posypeme kořením na krůtí maso, opravdu použijeme celou lžíci koření, maso bude mít potom výraznější chuť. Celou směs podlijeme asi 100 ml tekutiny – můžeme použít šťávu ze zelí či vývar. Zapékací misku přiklopíme a celou směs dusíme v troubě asi 20 minut. Podáváme s chlupatými knedlíky.
Poznámka: Je to levné, dobré a rychlé - příprava i s chlupatými knedlíky z prášku trvá asi 40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 753x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Paprikové zelí s krůtím masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!