Zapečené špagety s lilky

Suroviny

3 lilky
sůl
300 g špaget
1 konzerva rajčat
mletý pepř
čerstvá bazalka
250 g kozího sýra
80 g balkánského sýra

recept nemá fotografii

Postup

Lilky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. Na plátcích lilku se vytvoří „kapky“ tekutiny – lilky se tzv. vypotí. Po uplynutí doby je opláchneme, osušíme a po částech je opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme je stranou a uchováme je v teple. Špagety si uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata z konzervy posekáme, vložíme je do rozehřátého oleje, osolíme a posypeme čerstvou nasekanou bazalkou. Částí rajčat vytřeme zapékací misku. Uvařené špagety promícháme s kozím sýrem nakrájeným na kostičky, špagety zatočíme do několika „hnízd“ a vložíme do zapékací misky. Zalijeme zbylými rozvařenými rajčaty, na povrch poklademe opečené plátky lilku a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů C po dobu asi 30 minut.

Poznámka:
Toto typické letní jídlo jsem našla v jednom starším časopise během zimy. A protože jsem během minulého léta marně hledala zajímavé recepty na zpracování lilku, rozhodla jsem se ho zařadit do své kuchařky s tím, že přijde na řadu, až někdy narazím na „zlevněný“ lilek. Většinou je to dost drahá surovina, ale zase v porovnání s masem…

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 695x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené špagety s lilky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist