Zapečené špagety s lilky
Suroviny
3 lilky
sůl
300 g špaget
1 konzerva rajčat
mletý pepř
čerstvá bazalka
250 g kozího sýra
80 g balkánského sýra
Postup
Lilky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. Na plátcích lilku se vytvoří „kapky“ tekutiny – lilky se tzv. vypotí. Po uplynutí doby je opláchneme, osušíme a po částech je opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme je stranou a uchováme je v teple. Špagety si uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata z konzervy posekáme, vložíme je do rozehřátého oleje, osolíme a posypeme čerstvou nasekanou bazalkou. Částí rajčat vytřeme zapékací misku. Uvařené špagety promícháme s kozím sýrem nakrájeným na kostičky, špagety zatočíme do několika „hnízd“ a vložíme do zapékací misky. Zalijeme zbylými rozvařenými rajčaty, na povrch poklademe opečené plátky lilku a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů C po dobu asi 30 minut.
Poznámka:
Toto typické letní jídlo jsem našla v jednom starším časopise během zimy. A protože jsem během minulého léta marně hledala zajímavé recepty na zpracování lilku, rozhodla jsem se ho zařadit do své kuchařky s tím, že přijde na řadu, až někdy narazím na „zlevněný“ lilek. Většinou je to dost drahá surovina, ale zase v porovnání s masem…
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 695x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené špagety s lilky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!