Broskev Melba
Suroviny
400 g mraženého rybízu
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rybízového likéru
8 půlek kompotovaných broskví
500 g vanilkové zmrzliny
Postup
Zmrazený rybíz dáme zvolna rozmrazit. Stranou si ponecháme několik bobulí na ozdobu, přebytečnou šťávu slijeme. Zbývající rybíz rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do vzniklého rybízového pyré nakonec vmícháme moučkový cukr, citronovou šťávu a rybízový likér.
Na každý dezertní talířem položíme dvě poloviny broskví, a to řezem nahoru. Na ně navršíme kopečky vanilkové zmrzliny. Ozdobíme odloženými kuličkami rybízu a zmrzlinu přelijeme ovocnou omáčkou. Podáváme s hořickými trubičkami nebo oplatkami.
Poznámka:
Takovýto moučník patrně nebudete připravovat každý den, ale spíše ke slavnostní příležitosti. Jeho výhodou je, že je velmi osvěžující a obsahuje mnohem menší množství tuku, než klasické moučníky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 694x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Broskev Melba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!