Bábovka s jablky
Suroviny
350 g oloupaných jablek
citronová šťáva
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
190 g Hery
200 g cukru krupice
1 rovná lžíce skořice
3 vejce
Postup
Jablka nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Změklý tuk utřeme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme vejce a šleháme. Vzniklou hmotu promícháme s jablky a postupně do ní přimícháváme mouku. Dostaneme řidší těsto (pokud je třeba, vmícháme do něj 2-3 lžíce vody). Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vlijeme, urovnáme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů C. Takto pečeme asi 20 minut, potom zvýšíme teplotu a bábovku dopečeme. Asi 10 minut poté, co jsme bábovku vyndali z trouby, ji vyklopíme (nejlépe na drátěnou podložku). Necháme ji zchladnout a můžeme ji pocukrovat nebo polít citronovou polevou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 318x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bábovka s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!