Lomnické suchárky
Suroviny
100 ml mléka20 g cukru20 g droždí500 g polohrubé moukysůl40 g cukru120 g másla2 žloutky100 ml mléka100 g mandlí
Postup
Do 100 ml vlahého mléka přidáme 20 g cukru, rozdrobíme droždí a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, přilijeme kvásek a vařečkou vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Do něj zapracujeme 100 g hrubě nasekaných mandlí. Těsto necháme kynout asi hodinu v teplé místnosti. Poté z něj vytvoříme válečky, které vložíme do vymazaných forem na chlebíček nebo srnčí hřbet a necháme znovu nakynout. Poté v předehřáté troubě znovu upečeme. Upečené vyklopíme z formy a necháme schnout to druhého dne. Potom válečky nakrájíme na plátky, obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení a usušíme v mírně vyhřáté troubě. Suchárky, které hned nespotřebujeme, můžeme uchovat v plechové krabici.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 089x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Lomnické suchárky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!