Vepřové závitky na pórku
Suroviny
6 vepřových plátků na závitky
sůl
1 cibule
2 lžíce nastrouhaného naloženého křenu
sůl
6 plátků debrecínky
1 velký pórek
1 lžíce hladké mouky
tuk
½ lžičky kari koření
Postup
Vepřové plátky lehce naklepeme po obou stranách a osolíme. Každý potřeme po jedné straně nastrouhaným naloženým křenem, položíme na něj plátek debrecínky a posypeme nakrájeným pórkem. Takto obložený plátek pevně stočíme a zavineme nebo upevníme jehlami na závitky. V kastrolu si rozpálíme tuk, zpěníme na něj nakrájenou cibuli a závitky po všech stranách rychle opečeme. Poté je posypeme kari kořením, zbývajícím nakrájeným pórkem a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Dusíme je do měkka. Hotové závitky z kastrolu vyjmeme a odstraníme jehly. V hrnečku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme ji do šťávy po dušení masa. Za občasného míchání necháme omáčku asi 5 minut provařit. Závitky podáváme s bramborem či rýží a na talíři je přelijeme pórkovou omáčkou. Ta dává pokrmu méně obvyklou, ale lahodnou chuť.
Poznámka:
Debrecínku lze nahradit i jinou podobnou uzeninou, v nouzi například na tenké plátky nakrájenou Vysočinou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 528x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové závitky na pórku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!