Zapečený květák

Suroviny

1 květák
sůl
50 g másla
100 g šunky (šunkového salámu)
100 g sýra Niva
100 g sladké smetany (12%)
zelená petrželka
2 rajčata na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Než se květák uvaří, vytřeme si máslem zapékací misku, nakrájíme si šunku na proužky, nasekáme zelenou petrželku a na hrubém struhadle si nastrouháme Nivu. Uvařené růžičky květáku naskládáme do zapékací misky, zasypeme je nakrájenou šunkou a posypeme Nivou. Vše zalijeme sladkou smetanou a dáme zapéct do trouby nebo pod gril. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou a doplníme kolečky rajčat. Jako přílohu můžeme podávat plátky čerstvé bagety, ale lze jíst i bez přílohy.
Poznámky:
Příprava je rychlá a jednoduchá. Suroviny můžeme obměňovat. Použijeme-li místo Nivy jiný druh sýra s méně výraznou chutí, můžeme květák poprášit karí kořením.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 202x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist