Zapečený květák
Suroviny
1 květák
sůl
50 g másla
100 g šunky (šunkového salámu)
100 g sýra Niva
100 g sladké smetany (12%)
zelená petrželka
2 rajčata na ozdobení
Postup
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Než se květák uvaří, vytřeme si máslem zapékací misku, nakrájíme si šunku na proužky, nasekáme zelenou petrželku a na hrubém struhadle si nastrouháme Nivu. Uvařené růžičky květáku naskládáme do zapékací misky, zasypeme je nakrájenou šunkou a posypeme Nivou. Vše zalijeme sladkou smetanou a dáme zapéct do trouby nebo pod gril. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou a doplníme kolečky rajčat. Jako přílohu můžeme podávat plátky čerstvé bagety, ale lze jíst i bez přílohy.
Poznámky:
Příprava je rychlá a jednoduchá. Suroviny můžeme obměňovat. Použijeme-li místo Nivy jiný druh sýra s méně výraznou chutí, můžeme květák poprášit karí kořením.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 202x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečený květák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!