Marinované kuře

Suroviny

1 menší kuře
1-2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
sůl
hladká mouka
2 vejce
2 lžíce mléka
strouhanka
tuk na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozdělíme na čtvrtky (nebo větší kuře na osminky), zbavíme ho velkých kostí. Jednotlivé porce opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovým ubrouskem. Česnek prolisujeme, smícháme se solí, sójovou omáčkou a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme kousky kuřete. Takto připravené porce vložíme do misky, zakryjeme fólií a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu. Jednodušší je příprava z kuřecích stehenních řízků - postupujeme obdobně, nemusíme ale odstraňovat kosti.Dobu, po kterou maso marinujeme, můžeme věnovat přípravě přílohy – vhodné jsou různě upravené brambory doplněné čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Před vlastní přípravou jednotlivé porce obalíme v hladké mouce a v rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance a smažíme je ve vyšší vrstvě tuku nebo přímo ve fritovacím hrnci.
Poznámka:
Takto upravené kuřecí maso je šťavnaté a má pikantní chuť s jemným nádechem česneku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 551x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinované kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist