Bramboráky
Suroviny
1 kg brambor
2 vejce
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 rovná lžíce soli
1 rovná lžíce majoránky
1 vrchovatá čajová lžička kmínu
3 stroužky česneku
olej (sádlo) na smažení
Postup
Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, všechno koření, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Těsto by mělo být dostatečně husté, případný přebytek vody (je zejména u nových brambor) odcedíme. Část těsta vložíme na rozpálenou, tukem vytřenou pánev a rovnoměrně rozetřeme. Jakmile bramborová placka změní barvu, otočíme a dopečeme i po druhé straně.
Bramboráky můžeme samozřejmě péct v různých velikostech a různých úpravách. Lze je podávat samostatně, ale i jako přílohu k masu, plněné kyselým zelím apod.
Tato dávka stačí pro 4 osoby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 000x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramboráky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!