Vánoční tvarohová štóla
Suroviny
160 g Hery
250 g moučkového cukru
250 g netučného tvarohu
500 g hladké mouky
60 g rozinek
60 g kandovaného ovoce
2 vejce
2 polévkové lžíce rumu
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 citron
sůl
Postup
150 g změklé Hery třeme s 200 g moučkového cukru, poté přidáme vejce, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Všechno utřeme do hladké pěny. Přidáme měkký tvaroh a mouku rozmíchanou s kypřícím práškem. Spojíme v polotuhé těsto, nakonec vpracujeme rozinky namočené v rumu a kandované ovoce. Na pomoučeném vále vyválíme silný plát, ve dvou třetinách ho přeložíme a upravíme do tvaru štóly. Štólu přeneseme na plech vymazaný 100% tukem (např. Omega) a ihned pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů C po dobu asi 20 minut. Dále pokračujeme v pečení při teplotě 180 stupňů C po dobu asi 30 minut. Po upečení štólu potíráme zbytkem rozpuštěné Hery, tuk necháme vsáknout a pocukrujeme ji silnou vrstvou moučkového cukru. Po úplném zchladnutí ji zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi dva dny. Je potom vláčná a také použité kandované ovoce změkne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 537x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vánoční tvarohová štóla
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!