Slavnostní hrášková s krůtím masem
Suroviny
1 cibule
1 lžíce másla
1 brambora
300 g mraženého hrášku
500 ml slepičího vývaru z kostky
100 g mandlových lupínků
200 ml smetany ke šlehání
100 g krůtích prsíček
1 lžíce másla
pepř
sůl
muškátový oříšek
zelená petrželka na ozdobení
Postup
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Bramboru také oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme s hráškem k cibuli. Zamícháme a po chvíli zalijeme vývarem. Vaříme přikryté pokličkou asi 10 minut. Mezitím si opražíme na teflonové pánvi bez tuku mandlové lupínky. Dotuha ušleháme smetanu a mandle do ní vmícháme. Maso nakrájíme na nudličky a na rozpuštěném másle ho opečeme do zlatova. Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Rozdělíme ji na talíře, vmícháme mandlovou šlehačku a přidáme nudličky opečeného masa. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 873x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Slavnostní hrášková s krůtím masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!