Bílkovo-oříškové koláčky

Suroviny

150 g bílků
340 g krupicového cukru
200 g mletých ořechových jader
zavařenina
čokoládová poleva
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po částech do něj vmícháváme cukr a šleháme, až sníh hodně zhoustne a cukr se rozpustí. Ve sněhu nesmí zůstat žádné cukrové krystalky. Potom lehce vmícháme ořechová jádra. Lžičkou klademe na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky sněhové hmoty a pečeme je v troubě vyhřáté na 150 stupňů. Aby byly skutečně dobře prosušené, vyplatí se je nakonec shrnout na jeden plech a nechat je přes noc v troubě, která je sice už vypnutá, ale pomalu vychládá. Tak se opravdu dosuší. Druhý den je slepujeme zavařeninou (například rybízovou či meruňkovou) a můžeme je ozdobit čokoládovou polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 981x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bílkovo-oříškové koláčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist