Bílkovo-oříškové koláčky
Suroviny
150 g bílků
340 g krupicového cukru
200 g mletých ořechových jader
zavařenina
čokoládová poleva
papír na pečení
Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po částech do něj vmícháváme cukr a šleháme, až sníh hodně zhoustne a cukr se rozpustí. Ve sněhu nesmí zůstat žádné cukrové krystalky. Potom lehce vmícháme ořechová jádra. Lžičkou klademe na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky sněhové hmoty a pečeme je v troubě vyhřáté na 150 stupňů. Aby byly skutečně dobře prosušené, vyplatí se je nakonec shrnout na jeden plech a nechat je přes noc v troubě, která je sice už vypnutá, ale pomalu vychládá. Tak se opravdu dosuší. Druhý den je slepujeme zavařeninou (například rybízovou či meruňkovou) a můžeme je ozdobit čokoládovou polevou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 981x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bílkovo-oříškové koláčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!