Rumové hřebínky
Suroviny
Těsto:
140 g hladké mouky
120 g hrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g mletých neloupaných mandlí
50 g strouhané čokolády
2 žloutky
150 g másla
2 lžíce mléka
rybízový džem na slepení
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce rumu
Postup
Mouku, moučkový cukr a nasekané máslo promneme, přidáme mandle, čokoládu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Necháme ho v chladnu asi hodinu odležet, poté z něj na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů C. Vychladlé sušenky spojujeme džemem a potřeme rumovou polevou. Při přípravě polevy moučkový cukr s rumem pečlivě třeme, až se cukr rozpustí, nespěcháme. Nebo nám poleva bude vytvářet nehezké krustičky jako na obrázku. Sušenky pečlivě uschováme v chladnu a necháme alespoň týden uležet. Krásně rumově voní a výborně chutnají.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 402x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rumové hřebínky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!