Zapečený lilek
Suroviny
1 lilek (baklažán)
2-3 rajčata
100 g vysočiny
100 g tvrdého sýra (brynzy)
1 lžíce oleje
sůl
Postup
Lilek opláchneme a nakrájíme na plátky o síle asi 7-8 mm. Každý plátek posolíme a necháme lilek tzv. vypotit. Po několika minutách se na něm vytvoří kapičky tekutiny. Papírovým ubrouskem plátky osušíme, otočíme a postup opakujeme. Takto upravený lilek ztratí svou hořkou chuť. Zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní plátky lilku. Na každý plátek položíme kolečko vysočiny, kolečko rajského jablíčka a vše hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme asi 10 minut. Podáváme s bagetou či na plátcích toustového chleba. Je to rychlé, lehké a chutné. Vynecháme-li plátek salámu, stačí jen trochu více osolit a máme bezmasé jídlo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 721x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečený lilek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!