Dračí dech
Suroviny
1 pekingské zelí
2 červené papriky
2 feferonky1 malá konzerva žampionů
1 konzerva červených fazolí
1 sklenička sterilovaných cibulek
hrst sušených hub
5 kyselých okurek
5 stroužků česneku
1 větší cibule
velká špetka pepře
ocet
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
½ lžičky soli
Postup
Pekingské zelí nakrájíme na proužky o šířce asi 1 cm. Papriky i feferonky očistíme a nakrájíme na užší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Poté je zcedíme a vodu z nich ještě lehce vymačkáme. Všechny připravené suroviny dáme do velké misky a promícháme. Přidáme žampiony (mohou být celé nebo krájené), červené fazole (tekutinu z nich odcedíme) a sterilované cibulky - asi 100 ml tekutiny z cibulek přidáme do salátu. Salát osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a olej a dobře promícháme. Naplníme ho do menších skleniček a necháme asi dva dny odležet. Podáváme ho vychlazený, doplněný pečivem a vhodným nápojem, neboť je velmi ostrý.Můžeme ho také použít na studené mísy a kombinovat ho se sýrem a s uzeninou, dobře poslouží jako příloha ke smaženým pokrmům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 679x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dračí dech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!