Vídeňské kroužky
Suroviny
270 g změklého másla
120 g moučkového cukru
½ lžičky skořice
4 lžíce mléka
300 g polohrubé mouky
20 g kakaa
Náplň:
120 g změklého másla
35 g moučkového cukru
1 vejce
150 g čokolády
Postup
Těsto na vídeňské kroužky připravujeme ve šlehači. Nejdříve šleháme asi půl minuty změklé máslo. Poté postupně přidáváme cukr, skořici a mléko a šleháme, dokud nevznikne stejnorodá hmota. Mouku smícháme s kakaem a po lžících také přidáváme do těsta. Přitom stále šleháme na střední stupeň. Hotové těsto naplníme do sáčku s hrubě vroubkovanou zdobičkou a na papírem vyložený plech nastříkáme kolečka o průměru asi 5 cm. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 175 stupňů C. Po upečení necháme kolečka na plechu zchladnout a plníme je čokoládovým krémem. Ještě než začneme s přípravou krému, rozpustíme si v hrnečku nad párou čokoládu a necháme ji zchladnout. Neměla by však ztuhnout, měla by zůstat tekutá. Ve šlehači ušleháme změklé máslo, přidáváme postupně moučkový cukr, vejce a rozpuštěnou čokoládu. Vše vyšleháme v hladký krém a plníme jím vždy dvě a dvě kolečka. Před podáváním je lehce poprášíme moučkovým cukrem. Jsou vhodná ke kávě, čaji či jako jiné sladké (i vánoční) pohoštění. Uchováváme je v chladnu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 384x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vídeňské kroužky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!