Pečený stejk po virginsku
Suroviny
1 kg zadního hovězího masa v celku
2 lžíce oleje
1 velká cibule
150 ml ostrého kečupu
50 ml octa
200 ml vody
1 lžíce cukru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl
mletý pepř
Postup
Maso opláchneme a osušíme. V menší nádobě smícháme kečup, vodu, ocet a worcesterskou omáčku, přidáme drobně nakrájenou cibuli, hořčici, osolíme a opepříme a znovu důkladně promícháme. V kastrolu si rozehřejeme olej, hovězí maso na něm po všech stranách rychle opečeme a zalijeme připravenou omáčkou. Kastrol přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby. Pečeme ve středně vytopené troubě asi 2 hodiny (záleží na kvalitě použitého masa). Během pečení kontrolujeme a je-li třeba, podlijeme vodou. Hotovou pečeni necháme po vyjmutí z trouby trochu „odpočinout“, poté ji nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 356x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečený stejk po virginsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!