Biskupská srdíčka

Suroviny

Těsto:
170 g hladké mouky
50 g tuku (Hera)
60 g moučkového cukru
50 g strouhaných lískových oříšků
4 lžíce směsi rozinek a pokrájeného kandovaného ovoce
1 lžíce medu
1 žloutek
¼ lžičky skořice
¼ lžičky tlučeného hřebíčku
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžička nastrouhané citronové kůry
¼ lžičky jedlé sody
kousky kandovaného ovoce na zdobení

Poleva:
180 g moučkového cukru
3 lžíce rumu

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky propláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Také kandované ovoce drobně pokrájíme. K odvážené mouce přimícháme jedlou sodu, přidáme změklý tuk, cukr, oříšky a kandované ovoce s rozinkami, med, všechno koření a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny rukama zpracujeme na hladké těsto, ze kterého vyválíme na mírně pomoučeném vále plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Po zchladnutí je potřeme rumovou polevou a ozdobíme kouskem kandovaného ovoce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 497x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Biskupská srdíčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist