Biskupská srdíčka
Suroviny
Těsto:
170 g hladké mouky
50 g tuku (Hera)
60 g moučkového cukru
50 g strouhaných lískových oříšků
4 lžíce směsi rozinek a pokrájeného kandovaného ovoce
1 lžíce medu
1 žloutek
¼ lžičky skořice
¼ lžičky tlučeného hřebíčku
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžička nastrouhané citronové kůry
¼ lžičky jedlé sody
kousky kandovaného ovoce na zdobení
Poleva:
180 g moučkového cukru
3 lžíce rumu
Postup
Rozinky propláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Také kandované ovoce drobně pokrájíme. K odvážené mouce přimícháme jedlou sodu, přidáme změklý tuk, cukr, oříšky a kandované ovoce s rozinkami, med, všechno koření a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny rukama zpracujeme na hladké těsto, ze kterého vyválíme na mírně pomoučeném vále plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Po zchladnutí je potřeme rumovou polevou a ozdobíme kouskem kandovaného ovoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 561x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Biskupská srdíčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!