Vepřový stejk se sýrovou omáčkou
Suroviny
4 silnější vepřové řízky
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
sůl
100 g Hermelínu (Nivy)
4 lžíce smetany ke šlehání
2 lžíce vody
1 lžíce plnotučné hořčice
Postup
Vepřové řízky po obvodu nařízneme a po obou stranách naklepeme paličkou na maso. Poprášíme je moukou. Na pánvi si rozpálíme olej a řízky na něm velmi prudce opečeme – měly by zůstat uvnitř šťavnaté. Vyjmeme je z pánve, osolíme a uchováme je v teple. Sýr nakrájíme na jemné plátky a vložíme ho do pánve na olej, který zůstal po přípravě masa, přidáme hořčici a smetanu. Příkon ztlumíme na minimum a všechny suroviny necháme za stálého míchání rozpustit. Podle potřeby přidáme jednu či dvě lžíce vody. Omáčku ochutnáme, podle potřeby přisolíme a okamžitě jí poléváme vepřový stejk. Na fotografii jsou jako příloha použity tzv. šalvějové brambory a zapečené rajče.
Poznámka:
Sýrovou omáčku lze samozřejmě použít i v jiných případech – například na zeleninu.
Jídlo v uvedené kombinaci je organizačně poměrně náročné a doporučuji ho pouze zkušenějším.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 196x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový stejk se sýrovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!