Zapečená rajčata
Suroviny
4 tvrdá rajská jablíčka
100-150 g sýra výraznější chuti (parmazán, Niva, Madeland)
3 lžíce strouhané housky
1 vejce
sůl
muškátový oříšek
1 lžička oleje
Postup
Vybereme si tvrdá rajská jablíčka a nahoře u místa, kde byla stopka, je seřízneme. Kávovou lžičkou odstraníme vnitřek a zevnitř rajčata osolíme. Necháme je chvíli stát a věnujeme s přípravě náplňe. Vyjmuté vnitřky rajčat rozsekáme v mixeru nebo prolisujeme. Sýr nastrouháme a přidáme k rajčatové směsi. Množství sýra si musíme přizpůsobit podle velikosti rajčat. Směs zahustíme strouhankou a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Naplníme jí rajčata a vložíme je do zapékací misky, po jejímž dně jsme rozetřeli kávovou lžičku oleje. Zapékáme v troubě předehřáté na 160 stupňů C po dobu asi 20 minut. Podáváme-li jako samostatný teplý předkrm, tak talířek ozdobíme čarami zakysané smetany nebo vhodného dresinku. Zapečené rajče doplníme před podáváním lístkem bazalky. Lze také použít jako přílohu k masu.
Poznámka:
Podáváme samozřejmě hned po vyjmutí z trouby. Při manipulaci postupujeme opatrně, abychom čerstvě zapečené rajče nezdeformovali.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 963x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečená rajčata
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!