Zapečená rajčata

Suroviny

4 tvrdá rajská jablíčka
100-150 g sýra výraznější chuti (parmazán, Niva, Madeland)
3 lžíce strouhané housky
1 vejce
sůl
muškátový oříšek
1 lžička oleje

recept nemá fotografii

Postup

Vybereme si tvrdá rajská jablíčka a nahoře u místa, kde byla stopka, je seřízneme. Kávovou lžičkou odstraníme vnitřek a zevnitř rajčata osolíme. Necháme je chvíli stát a věnujeme s přípravě náplňe. Vyjmuté vnitřky rajčat rozsekáme v mixeru nebo prolisujeme. Sýr nastrouháme a přidáme k rajčatové směsi. Množství sýra si musíme přizpůsobit podle velikosti rajčat. Směs zahustíme strouhankou a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Naplníme jí rajčata a vložíme je do zapékací misky, po jejímž dně jsme rozetřeli kávovou lžičku oleje. Zapékáme v troubě předehřáté na 160 stupňů C po dobu asi 20 minut. Podáváme-li jako samostatný teplý předkrm, tak talířek ozdobíme čarami zakysané smetany nebo vhodného dresinku. Zapečené rajče doplníme před podáváním lístkem bazalky. Lze také použít jako přílohu k masu.
Poznámka:
Podáváme samozřejmě hned po vyjmutí z trouby. Při manipulaci postupujeme opatrně, abychom čerstvě zapečené rajče nezdeformovali.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 963x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená rajčata


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist