Bylinkové kuřecí řízky
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
4 rajčata
4 lžíce oleje
50 g másla
sůl
pepř
hladká mouka
zelené bylinky (petrželka, tymián, bazalka, rozmarýn)
100 g šunkového salámu
Postup
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce je naklepeme paličkou. Vhodné je naklepávat je přes potravinářskou fólii či mikrotenový sáček. Okraje řízků nakrojíme, maso po obou stranách posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rajská jablíčka nařízneme do křížku, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme. Na pánvi si rozpálíme olej, rychle na něm opečeme připravené řízky a vyjmeme je z pánve. Poté na stejné pánvi orestujeme čtvrtky rajčat, přidáme máslo, na proužky nakrájený šunkový salám, nasekané bylinky a vše osmahneme. Do této směsi přidáme zpět řízky a společně asi 5 minut podusíme. Podáváme s rýží, ale můžeme i s bramborem, bramborovými hranolky či s americkými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 821x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bylinkové kuřecí řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!