Bylinkové kuřecí řízky

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
4 rajčata
4 lžíce oleje
50 g másla
sůl
pepř
hladká mouka
zelené bylinky (petrželka, tymián, bazalka, rozmarýn)
100 g šunkového salámu

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce je naklepeme paličkou. Vhodné je naklepávat je přes potravinářskou fólii či mikrotenový sáček. Okraje řízků nakrojíme, maso po obou stranách posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rajská jablíčka nařízneme do křížku, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme. Na pánvi si rozpálíme olej, rychle na něm opečeme připravené řízky a vyjmeme je z pánve. Poté na stejné pánvi orestujeme čtvrtky rajčat, přidáme máslo, na proužky nakrájený šunkový salám, nasekané bylinky a vše osmahneme. Do této směsi přidáme zpět řízky a společně asi 5 minut podusíme. Podáváme s rýží, ale můžeme i s bramborem, bramborovými hranolky či s americkými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 753x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové kuřecí řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist