Kuřecí polévka s květákem
Suroviny
350 g kuřecího masa bez kosti
2 lžíce oleje
1 cibule
250 g květáku
1 mrkev
1 l kuřecího vývaru
1 lžička oregana
100 g menších těstovin
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
Postup
Nejdříve si připravíme kuřecí vývar, a to buď z méně kvalitních kousků kuřete (kostra, křídla), nebo z kostky. Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na „okurkovém“ struhadle. Květák rozebereme na menší růžičky a důkladně propláchneme. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Na pánvi rozpálíme olej (můžeme použít i olivový, ale nemusíme). Na oleji osmahneme maso a všechnu připravenou zeleninu. Vše zalijeme ji vývarem, přidáme oregano, osolíme a opepříme. Polévku znovu přivedeme do varu a přidáme těstoviny, promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna povaříme asi 10 minut. Polévka je poměrně hustá. Můžeme ji ozdobit jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo třeba posypat strouhaným parmezánem.
Varianty:
Nemáme-li květák, můžeme ho nahradit mladou cuketou (na obrázku). Lze použít i více druhů těstovin rozličných tvarů, nesmí být však příliš velké. Místo sušeného oregana lze použít i jiné (i čerstvé) koření.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 552x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí polévka s květákem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!