Celerový salát s řeřichou

Suroviny

2 lžíce rozinek
2 lžíce jader vlašských ořechů
1 malý celer
1 velké kyselé jablko
šťáva z 1 citronu
150 ml smetany ke šlehání
sůl
špetka cukru
bílý pepř
2 lžíce posekané řeřichy

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky necháme nabobtnat v horké vodě, ořechy nasekáme nadrobno. Celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Také jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky a obojí nudličky smícháme s citrónovou šťávou. Ze smetany, trochu soli a cukru a bílého pepře umícháme dresink, který zlehka vmícháme do nudliček celeru a jablek. Přisypeme okapané rozinky, ořechy a nasekané řeřichové lístky. Salát podáváme vychlazený, jako přílohu můžeme použít bílé pečivo.
Poznámka:
Řeřichu si snadno můžeme vypěstovat i během zimy nebo v předjaří. Stačí nasypat semínka na vlhkou vatu nebo zeminu, řeřicha velmi rychle vyrazí a během několika dnů ji můžeme používat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 532x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerový salát s řeřichou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist