Kachna na červeném víně
Suroviny
1 menší kachna (4 porce)
2 lžíce oleje
200 ml červeného vína
kousek slaniny
8 malých cibulek
2 lžíce kečupu
100 g žampionů
2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
Postup
Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na oleji, přidáme prolisovaný česnek, dvě drobně nakrájené cibulky a zelenou petrželku a vše osmahneme. Na dno pekáče rozložíme několik špejlí, na ně poklademe porce kachny, přidáme cibulkovou směs, víno, zbylé malé cibulky a asi 100 ml vlahé vody. Přikryjeme pekáč a pečeme či spíše dusíme ve středně rozpálené troubě (asi 180 stupňů C). Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak a žampiony nakrájené na plátky. Podáváme s rýží.Poznámky:Malé cibulky lze nahradit většími, rozkrájenými na čtvrtky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 001x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na červeném víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!