Kachna na červeném víně

Suroviny

1 menší kachna (4 porce)
2 lžíce oleje
200 ml červeného vína
kousek slaniny
8 malých cibulek
2 lžíce kečupu
100 g žampionů
2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na oleji, přidáme prolisovaný česnek, dvě drobně nakrájené cibulky a zelenou petrželku a vše osmahneme. Na dno pekáče rozložíme několik špejlí, na ně poklademe porce kachny, přidáme cibulkovou směs, víno, zbylé malé cibulky a asi 100 ml vlahé vody. Přikryjeme pekáč a pečeme či spíše dusíme ve středně rozpálené troubě (asi 180 stupňů C). Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak a žampiony nakrájené na plátky. Podáváme s rýží.Poznámky:Malé cibulky lze nahradit většími, rozkrájenými na čtvrtky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 001x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist