Pečený losos
Suroviny
1 kg lososa
250 g cibule
sůl
pepř
150 g másla
Postup
Lososa vykucháme, zbavíme hlavy a ploutví, opláchneme a osušíme. Důkladně ho uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Na hřbetě ho několikrát nakrojíme a do těchto otvorů vsuneme plátky cibule. Takto upravenou rybu vložíme do pekáče, kam jsme dali lístečky másla, část másla položíme i na rybu. Obložíme zbytkem nakrájené cibule. Pečeme v troubě po dobu asi 30 až 45 minut. Podáváme s bramborem (vařeným, opečeným) a zeleninou. Zajímavou přílohou jsou fazolové lusky s mrkví, obojí dušené na másle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 780x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečený losos
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!