Cizrnová polévka s rajčaty
Suroviny
400 g cizrny
400 g rajčat v konzervě
1 pórek
1 malá cuketa
2 hrsti na kostičky nakrájeného staršího chleba
1 l vývaru
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
mletý pepř
sůl
(parmazán)
Postup
Cizrnu si namočíme předem do studené vody a necháme ji asi 6 hodin bobtnat (pracujeme s ní podobně jako s ostatními luštěninami). Poté ji vaříme ve vodě, dokud není přiměřeně měkká. Cuketu (mladou!) opláchneme, nakrájíme na kostičky, pórek nakrájíme na kolečka, rajčata z konzervy také nakrájíme na kousky. V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm cuketu a pórek, přidáme rajčata včetně nálevu, utřený česnek, bobkový list a zalijeme částí vody z vaření cizrny a vývarem. Společně povaříme ještě asi 10 minut. Potom polévku osolíme, odstraníme z ní bobkový list a před podáváním do ní přidáme kostičky (osmaženého) chleba. Polévku můžeme posypat jemně strouhaným parmazánem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 746x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Cizrnová polévka s rajčaty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!