Krokety po indicku

Suroviny

½ květáku
2 papriky
1 větší mrkev
100 g sterilovaných fazolek
100 g sterilovaného hrášku
60 g hrubé mouky
3 vejce
kari koření
olej na smažení
sůl
Omáčka:
40 g másla
40 g hladké mouky
2 středně velké cibule
400 ml smetany ke šlehání
kari koření

recept nemá fotografii

Postup

Uvaříme si mrkev ve slané vodě s kouskem tuku. Také květák uvaříme v osolené vodě tak, aby byl ještě pevný na skus, vyjmeme ho z vody a necháme okapat. Květák, mrkev, papriky a fazole nadrobno nakrájíme, přidáme zcezený hrášek, ochutíme kari kořením, podle chuti osolíme, přidáme vejce a mouku a promícháme na řidší těstíčko. To vykrajujeme lžící a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Krokety obracíme opatrně, protože těsto je poměrně řídké.
Omáčka:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme trochu kari koření s moukou. Dobře promícháme, krátce povaříme, zalijeme smetanou a za občasného zamíchání na mírném ohni vaříme, až docílíme hladkou omáčku. Před podáváním ji ještě dochutíme kari kořením. Touto omáčkou poléváme smažené krokety.
Poznámka:
Zajímavé bezmasé jídlo, máte-li rádi indickou kuchyni, jistě stojí za to ho vyzkoušet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 487x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krokety po indicku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist