Krokety po indicku
Suroviny
½ květáku
2 papriky
1 větší mrkev
100 g sterilovaných fazolek
100 g sterilovaného hrášku
60 g hrubé mouky
3 vejce
kari koření
olej na smažení
sůl
Omáčka:
40 g másla
40 g hladké mouky
2 středně velké cibule
400 ml smetany ke šlehání
kari koření
Postup
Uvaříme si mrkev ve slané vodě s kouskem tuku. Také květák uvaříme v osolené vodě tak, aby byl ještě pevný na skus, vyjmeme ho z vody a necháme okapat. Květák, mrkev, papriky a fazole nadrobno nakrájíme, přidáme zcezený hrášek, ochutíme kari kořením, podle chuti osolíme, přidáme vejce a mouku a promícháme na řidší těstíčko. To vykrajujeme lžící a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Krokety obracíme opatrně, protože těsto je poměrně řídké.
Omáčka:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme trochu kari koření s moukou. Dobře promícháme, krátce povaříme, zalijeme smetanou a za občasného zamíchání na mírném ohni vaříme, až docílíme hladkou omáčku. Před podáváním ji ještě dochutíme kari kořením. Touto omáčkou poléváme smažené krokety.
Poznámka:
Zajímavé bezmasé jídlo, máte-li rádi indickou kuchyni, jistě stojí za to ho vyzkoušet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 487x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krokety po indicku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!