Vepřové na grilu na čínský způsob
Suroviny
500 g vepřových plátků z krkovice
Marináda:
50 ml oleje
50 ml vody
50 ml sojové omáčky
1 lžička soli
špetka mletého bílého pepře
1 lžička hořčice
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce vinného octa
2 lžíce medu nebo přírodního hnědého cukru
Postup
Suroviny na marinádu promícháme. Plátky masa lehce naklepeme, každý potřeme marinádou a naskládáme do hlubší mísy. Zbylou marinádou maso v míse přelijeme. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, dáme do ledničky a necháme nejméně 4 hodiny, ale radši celou noc odležet. Poté grilujeme za občasného potírání marinádou asi 20 minut. Asi po pěti minutách obracíme a vždy znovu potřeme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, papriky, hlávkový či ledový salát…) doplněnou dresinkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 463x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové na grilu na čínský způsob
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!