Velikonoční nádivka (hlavička)
Suroviny
400 g vařeného uzeného masa
5 včerejších housek
250 ml mléka
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce nasekaných mladých kopřiv
2 lžíce nasekaných oloupaných mandlí
špetka muškátového květyu
sůl
4 vejce
máslo na vymazání formy
Postup
Máslem vytřeme formu a vysypeme ji strouhankou až po okraj. Nádivku můžeme péci na plechu, v pekáči, ale například i ve formě na bábovku či v jiné vhodné formě. Housky rozkrájíme na kostičky, vložíme je do misky a povlažíme je mlékem. Jakmile se provlhčí, přebytečné mléko z housek vymačkáme. Vařené maso rozkrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené housce. Dále dodáme nasekanou petrželku a kopřivy (nemáme-li, lze nahradit spařeným a nasekaným špenátem). Směs osolíme (ne moc, uzené maso bývá slané dost), přidáme trošku muškátového květu, nasekané mandle, žloutky a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně po lžících ho přidáváme ke směsi. Hotovou nádivku urovnáme do formy, vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a pečeme 30 až 40 minut až nádivka zezlátne. Teplou můžeme podávat s bramborem a zeleninovým salátem, studenou třeba s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 668x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Velikonoční nádivka (hlavička)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!