Květákové placičky ala bramborák
Suroviny
1 květák
4 vejce
3 lžíce hladké mouky
sůl
3 stroužky česneku
kmín
pepř
majoránka
šafrán (nebo kurkuma)
mangold (nebo špenát)
¼ l teplého mléka
olej na smažení
Postup
Syrový květák nastrouháme na nudličky na květákovém struhadle, zalijeme ho teplým mlékem. Přidáme žloutky, všechno koření, moukou, prolisovaný česnek a nasekaný mangold nebo špenát. Nakonec přimícháme sníh z bílků (nemusí být ušlehaný do tuha, stačí jen mírně). Vše promícháme, v případě potřeby přidáme mouku. Na rozpáleném oleji smažíme placičky o průměru asi 10 cm. Z hotových placiček můžeme odsát přebytečný tuk pomocí papírového ubrousku. Podáváme s bramborem a okurkovým salátem.
Poznámky:
Dost záleží na velikosti květáku – tomu je třeba přizpůsobit množství dalších surovin. Také množství koření si řídíme podle vlastních zvyklostí a chuti. Šafrán, kterého je třeba dát větší množství, lze nahradit kurkumou, která také zajistí příjemné zbarvení. Mangold můžeme nahradit listy špenátu (třeba i zmrazenými).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 757x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květákové placičky ala bramborák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!