Vepřová roláda s omeletou
Suroviny
750 g vepřové kýty (bůčku)
200 g mletého masa
1 lžička koření na mleté maso
2 vejce
1 klobása (hornická, ostravská..)
100 g Nivy
sůl
pepř
3 stroužky česneku
6 lžic nakrájené zeleniny
olej
Vegeta
Postup
Maso rozkrojíme tak, aby z něj po naklepání vznikla placka asi 5 mm silná. Mnohem jednodušší je požádat o tuto práci řezníka, nebo koupit již připravené maso na roládu. Na obrázku je roláda z vepřového boku, který byl pro tyto účely upraven již v prodejně. Připravené maso po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme prolisovaným česnekem.
Mleté maso promícháme se solí a s kořením na mleté maso a rovnoměrně ho poklademe na vepřový plát. Vajíčka se špetkou soli si rozšleháme vidličkou a připravíme si zeleninu. Lze použít sterilovanou či mraženou nebo čerstvou, ale aby roláda dobře vypadala, je vhodné, aby zelenina byla pestrá – tedy třeba mrkev, hrášek, červená či zelená paprika apod. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, vlijeme na něj rozšlehaná vejce a rovnoměrně posypeme zeleninou. Upečeme omeletu a přeneseme ji (pokud možno celou a neporušenou) na připravený základ rolády. Omeletu posypeme strouhanou Nivou, klobásu oloupeme a po délce rozkrojíme na čtvrtiny. Ty rozložíme na Nivu a celou roládu zavineme. Dobře se to dělá například za pomoci potravinářské fólie, kterou podložíme pod roládu. Snažíme se ji zavinout pevně, zpevníme ji režnou nití nebo jsme-li zruční, stačí i jehly na závitky. Roládu přeneseme do pekáčku, podlijeme ji vodou (asi 6-7 mm) a můžeme ji posypat na povrchu Vegetou. Pečeme ji v troubě při 190 stupních C pod dobu asi 90 minut. Během pečení ji dvakrát obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Hotovou roládu necháme asi 10 minut zchladnout, odstraníme režnou nit či jehly na závitky a nakrájíme ji na plátky. Na řezu by měla mít zajímavou mozaiku. Podáváme ji teplou s různě upravenými brambory nebo s kaší, ale můžeme ji podávat i studenou s chlebem a zeleninovým salátem.
Poznámka:
Jde o pracnější jídlo, ale uvedené množství vydá rozhodně na více než 4 porce. Takže většinou nasytí rodinu jako teplá a zbylá část poslouží jako studená večeře nebo vydatná přesnídávka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 351x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová roláda s omeletou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!