Uzeninový salát
Suroviny
500 g uzeniny
250 ml majolky light
1 kelímek bílého jogurtu
2 velké cibule
2 lžíce kečupu
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
(1/2 lžičky mleté pálivé papriky)
(1/4 lžičky chilli koření)
(1/2 lžičky cukru)
(naťová cibulka)
Postup
Kečup, olej, hořčici a worcester promícháme a přivedeme za stálého míchání do varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Uzeninu (vuřty, točený salám, silné párky apod.) oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 2 mm. Zalijeme je vychladlou směsí, přidáme majolku a bílý jogurt a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidat můžeme i papriku a chilli koření – máme-li rádi pikantnější chuť. V případě, že se nám zdá příliš kyselé, přidáme ještě cukr. Řádně promícháme, misku zakryjeme alobalem nebo potravinářskou fólií a necháme v chladničce proležet alespoň 24 hodin.
Před podáváním můžeme posypat nakrájenou naťovou cibulkou. Jíme s chlebem.
Poznámka:
Rozpočet je na poměrně velké množství salátu, pro začátek zkuste udělat jen poloviční dávku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 638x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Uzeninový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!