Uzeninový salát

Suroviny

500 g uzeniny
250 ml majolky light
1 kelímek bílého jogurtu
2 velké cibule
2 lžíce kečupu
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
(1/2 lžičky mleté pálivé papriky)
(1/4 lžičky chilli koření)
(1/2 lžičky cukru)
(naťová cibulka)

recept nemá fotografii

Postup

Kečup, olej, hořčici a worcester promícháme a přivedeme za stálého míchání do varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Uzeninu (vuřty, točený salám, silné párky apod.) oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 2 mm. Zalijeme je vychladlou směsí, přidáme majolku a bílý jogurt a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidat můžeme i papriku a chilli koření – máme-li rádi pikantnější chuť. V případě, že se nám zdá příliš kyselé, přidáme ještě cukr. Řádně promícháme, misku zakryjeme alobalem nebo potravinářskou fólií a necháme v chladničce proležet alespoň 24 hodin.
Před podáváním můžeme posypat nakrájenou naťovou cibulkou. Jíme s chlebem.
Poznámka:
Rozpočet je na poměrně velké množství salátu, pro začátek zkuste udělat jen poloviční dávku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 638x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzeninový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist