Zapečená jablka na hřebíčku
Suroviny
8 jablek
máslo na vymazání zapékací misky
2 lžíce cukru
8 mletých hřebíčků
3 lžíce rozinek
špetka skořice
Těstíčko:
500 ml mléka
2 lžíce rumu
špetka sušené citronové kůry
3-4 vejce
5 lžic hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
sůl
4 lžíce cukru
Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky (asi 3 mm silné). Vložíme je do máslem vytřené zapékací misky, posypeme je hřebíčkem, cukrem a rozinkami (mohou být máčené v rumu), skořicí a dáme je zapékat do trouby. Mezitím rozšleháme vejce s rumem, citronovou kůrou, špetkou soli a cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, promícháme a směsí zalijeme poloměkká jablka. Upečeme do zlatova. Podáváme teplé, sypeme vanilkovým cukrem nebo přelijeme malinovým sirupem.
Poznámka:
Podobně lze připravit i hrušky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 576x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečená jablka na hřebíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!