Králík na olivách
Suroviny
500 g králičího masa bez kostí
250 g mladé cukety
250 g rajčat
50 g zelených oliv bez pecek
30 g olivového oleje
125 ml bílého vína
šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče
1 cibule
sůl
4 stroužky česneku
pepř
1 lžíce provensálského koření
Postup
Všechnu zeleninu si nejdříve očistíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, cuketu na kolečka, česnek prolisujeme, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Králičí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme. Na dvou lžících oleje ho osmahneme po všech stranách. Vložíme ho do pekáčku, obložíme ho cibulí, cuketami, rajčaty a olivami, posypeme prolisovaným česnekem a provensálským kořením a podlijeme zbylým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut při 175 stupních C. Během pečení podléváme bílým vínem, do kterého jsme si přimíchali pomerančovou a citronovou šťávu. Podáváme s nasucho opečenými vařenými brambory.
Poznámka:
Chutné, zajímavé, méně kalorické.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 596x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na olivách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!