Králík na olivách

Suroviny

500 g králičího masa bez kostí
250 g mladé cukety
250 g rajčat
50 g zelených oliv bez pecek
30 g olivového oleje
125 ml bílého vína
šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče
1 cibule
sůl
4 stroužky česneku
pepř
1 lžíce provensálského koření

recept nemá fotografii

Postup

Všechnu zeleninu si nejdříve očistíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, cuketu na kolečka, česnek prolisujeme, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Králičí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme. Na dvou lžících oleje ho osmahneme po všech stranách. Vložíme ho do pekáčku, obložíme ho cibulí, cuketami, rajčaty a olivami, posypeme prolisovaným česnekem a provensálským kořením a podlijeme zbylým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut při 175 stupních C. Během pečení podléváme bílým vínem, do kterého jsme si přimíchali pomerančovou a citronovou šťávu. Podáváme s nasucho opečenými vařenými brambory.
Poznámka:
Chutné, zajímavé, méně kalorické.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 532x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na olivách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist