Vepřové kotlety plněné zeleninou a sýrem
Suroviny
1 silnější vepřové kotlety bez kosti
40 g brambor
40 g mrkve
40 g mraženého hrášku
30 g pórku
40 g růžičkové kapusty
80 g cibule
40 g sýra eidam
50 g stolního oleje
20 g strouhanky
30 g sojové omáčky
sůl
Postup
Vyšší vepřové kotlety z boku prořízneme a vytvoříme kapsu. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibuli dáme stranou, k ostatní zelenině přidáme propláchnutý hrášek nastrouhaný sýr, strouhanku, sojovou omáčku a sůl. Zeleninovou směs promícháme a naplníme jí připravené kotlety. Otvory spojíme párátkem nebo jehlami na závitky a kotlety po obou stranách opečeme v rozpáleném oleji. Vyjmeme je a na zbylém oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme ji vodou nebo vývarem a necháme chvíli povařit. Potom vložíme opečené kotlety a pod pokličkou zvolna dusíme do měkka. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory a například se salátem z červené řepy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 373x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety plněné zeleninou a sýrem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!