Brambory plněné mletým masem
Suroviny
8 velkých brambor
250 g mletého masa
1 cibule
1 lžíce majoránky
1 vejce
2 lžíce sekané zelené petrželky
2 lžíce oleje
50 g másla
tuk na vymazání zapékací misky
sůl
pepř podle chuti
100 g tvrdého sýra
Postup
Velké zdravé brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme se slupkou do poloměkka. Slijeme vodu, brambory podélně rozpůlíme a necháme je zchladnout. Zatím si na hrubém struhadle nastrouháme sýr, nasekáme zelenou petrželku, zapékací misku vytřeme tukem (např. sádlem). Poloviny zchladlých brambor vydlabeme lžičkou, přebytečnou surovinu jemně nasekáme nebo prolisujeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání osmahneme dohněda. Přidáme nasekané brambory, rozšlehané vajíčko, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a celou směs dobře promícháme. Touto směsí naplníme půlky brambor, vložíme je do zapékací misky a pečeme v troubě, dokud zcela nezměknou. Před koncem pečení necháme na povrchu brambor rozpustit nastrouhaný tvrdý sýr.
Poznámka:
Náplň můžeme obměňovat podle surovin, které máme k dispozici. V létě mohou maso nahradit například hřibovité houby, lze použít i dobře tepelně upravenou hlívu ústřičnou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 331x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brambory plněné mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!