Zelná polévka z hlávkového zelí
Suroviny
¼ středně velké hlávky bílého zelí
2 brambory
1 konzerva rajčatového protlaku
kmín
sůl
nové koření
bobkový list
ocet
1 lžíce másla
hladká mouka
ocet
trochu cukru
Postup
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme téměř do měkka. Potom přidáme asi 1,5 litru vody, promícháme a vaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a novým kořením přidáme do polévky. Necháme vařit a zatím si z másla a mouky připravíme zlatou jíšku a rozmícháme ji v hrnečku s vodou. Vlijeme do polévky, přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme vařit ještě asi 10 minut. Teprve po odstavení polévky ze zdroje tepla polévku dochutíme solí, cukrem a octem.
Poznámka:Pro přípravu polévky můžeme použít i vývar z uzeného masa a také nakrájené kostičky uzeného masa mohou být zajímavým zpestřením této polévky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 6 505x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelná polévka z hlávkového zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!