Slaninové knedlíky
Suroviny
100 g slaniny
200 g housky (4 housky)
330 g mouky
sůl
250 ml uzeného vývaru
2 vejce
1 žloutek
200 g uzeného masa
20 g másla
20 g strouhané housky
Postup
Začínáme vařením uzeného masa. Jakmile je měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji rozehřát na pánev. Potom k ní přisypeme housku nakrájenou na kostičky, opečeme ji do růžova a také necháme vychladnout. Do mísy si odvážíme mouku, trochu osolíme a za stálého míchání přiléváme chladný uzený vývar, do kterého jsme přimíchali obě vejce a žloutek. Těsto vymícháme vařečkou, mělo by být husté asi jako kapání. Potom do něj přimícháme opečenou housku a nakrájené uzené maso. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout. Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu. Z odpočinutého těsta vykrajujeme malou naběračkou knedlíky a vaříme je podle velikosti 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky klademe na síto a hned je natrhneme vidličkou. Podáváme je posypané osmaženou houskou a jako přílohu použijeme dušené kyselé zelí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 254x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Slaninové knedlíky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!