Telecí frikadely se sýrem
Suroviny
(pro 4 osoby)
400 g mletého telecího masa
2 žloutky
1/8 l smetany
2 lžíce sekané petrželky
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 lžička soli
½ lžičky pepře
300 g špenátu (listy)
3 lžíce másla
4 plátky sýra
Postup
Maso umeleme nejlépe až před přípravou, aby bylo jedné a šťavnaté. Smícháme ho se žloutkem, smetanou a kořením. Ze směsi utvoříme 4 velké, ploché frikadely (placky). Špenát důkladně opláchneme a dáme do 2 l vařící osolené vody, necháme přejít varem a v cedníku prolijeme studenou vodou, vodu opatrně vymačkáme. Dvě lžíce másla rozpustíme při vyšší teplotě a frikadely v něm za častějšího obracení opečeme, pak je vložíme do horké zapékací mísy a pokryjeme špenátem. Vypečenou šťávu rozředíme troškou vody a nalijeme ji na špenát. Frikadely pokryjeme plátky sýra, přiklopíme a necháme ho roztavit při nízké teplotě.
Podáváme s opečenými bramborami nebo opečeným chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 394x
Komentáře receptu Telecí frikadely se sýrem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!