Krůtí prsa s jablečnou kůrkou
Suroviny
1 kg krůtích prsou
sůl
pepř
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 malá jablka
70 ml bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
špetka tymiánu
špetka rozmarýnu
60 ml smetany
2 lžíce Solamylu
Postup
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a podle chuti osolíme a opepříme a vložíme do pekáče. Polévkovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a přidáme k zelenině. Maso se zeleninou pečeme v troubě asi 90 minut. Zatím omyjeme jablka, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. V menší nádobě přivedeme k varu víno, které jsme smíchali s citronovou šťávou. Přidáme do něj nakrájená jablka, ve vinné omáčce je krátce podusíme a potom je vyjmeme. Asi tak 10 minut před dopečením potřeme maso plnotučnou hořčicí a obložíme po celém povrchu plátky jablek. Vše posypeme sušeným tymiánem a rozmarýnem. Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. K takto upravenému krůtímu masu se jako příloha hodí dušená růžičková kapusta a brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 344x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí prsa s jablečnou kůrkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!