Tiramisu Vitana

Suroviny

1 sypká směs pro přípravu moučníku Tiramisu Vitana3 vejce4 lžíce kakaového prášku250 ml studeného mléka3 lžíce rumu1 lžíce instantní kávy

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny, které potřebujeme k sypké směsi navíc, máme většinou doma k dispozici, takže by nás při přípravě moučníku podle celkem podrobného návodu nemělo nic zaskočit. Samotný návod neuvádím, protože ho i s obrázkovou nápovědou najdete na krabici. Protože jsem se však sama setkala s jistými úskalími při přípravě tohoto lahodného moučníku, rozhodla jsem se, že se s Vámi o ně podělím.

Prvním takovým úskalím je výběr formy na těsto. Měla by být o rozměrech 31 x 19 nebo 25 x 28 cm. Pokud takovouto formu doma nenajdeme jsou i jiná řešení. Dá se použít dortová forma o průměru 28 cm, další variantou je „zmenšení“ velkého plechu na pečení pomocí zábrany vytvořené z alobalu. Hodně důležité je pečlivé vytření formy tukem a vysypání moukou, protože hotový moučník je nutné po vychladnutí z formy vyklopit neporušený a „podříznout“ ve 2/3 výšky. Použijeme-li pekáč nebo jinou formu s pevným okrajem, potom doporučuji vyložit ji spíše papírem na pečení – usnadní to vyjmutí celého korpusu z formy. Další variantou je upéci tenčí moučník na klasickém plechu na pečení a rozdělit ho na poloviny, které se při další úpravě položí na sebe. Při této variantě je ovšem nutné zkrátit doporučovanou dobu pečení.

Zatímco korpus chladne, můžeme se věnovat přípravě zálivky, kterou se polévají oba díly korpusu. Příprava dle návodu je opět velmi jednoduchá, je však trochu problém jí rovnoměrně „rozdělit“ na celou plochu korpusu. Alespoň mně se to nepodařilo, a tak výsledkem nejsou krásné barevné pruhy na moučníku, ale spíše jen tak pohozené tmavé skvrny. Také příprava krému je snadná – mléko by mělo být opravdu studené a dobu šlehání 3 minuty při největších otáčkách je nutno dodržet. Potom vyrobíme opravdu hustý a voňavý krém.

Spodní část korpusu umístíme na mísu a pokapeme polovinou připravené zálivky, potřeme krémem, položíme na ni vrchní část korpusu, opět pokapeme zálivkou a potřeme krémem. Povrch posypeme kakaovým práškem přes jemné sítko a máme-li ještě trochu fantazie, ozdobíme tahy vidličkou, špejlí apod. Moučník necháme alespoň hodinu vychladit a podáváme nakrájený na kostky.

Příprava trvá i s dobou chladnutí asi 1,5 hodiny. Výsledkem je velmi jemný, lehký a chutný zákusek. Výborně chutná ke kávě. Velmi rychle mizí, takže ani nebudu doporučovat jeho rychlou spotřebu. Není vhodné ho připravovat do zásoby, lépe je ho upéci až v den použití.

Neumím tento moučník srovnat s klasickým Tiramisu, protože jsem ho nikdy nejedla. Máte-li v tomto směru nějaké poznatky, napište mi prosím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 898x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tiramisu Vitana


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist