Rybí filé s ananasem
Suroviny
700 g rybího filé
1 větší pórek
1 konzerva ananasu
1 konzerva loupaných rajčat
2-3 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
chilli papričky
Postup
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Z ananasu v konzervě odcedíme šťávu a dáme ji stranou. Máme-li kolečka ananasu, nakrájíme je na kostičky. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme vidličkou. Rozmražené filé osušíme, osolíme a opepříme a pokrájíme ho na kostky. Chilli papričky nakrájíme nadrobno nebo použijeme sušené chilli papričky. Na pánvi rozpálíme olej a z obou stran na něm opečeme kostky filé. Obracíme je velmi opatrně, aby se nerozpadly. Po opečení je vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbytku oleje opečeme ananas, zalijeme sojovou omáčkou, přidáme rajčata. Společně dusíme asi 3 minuty. Potom dosolíme, okořeníme pepřem a přidáme chilli papričky. Vložíme opečené filé a společně ještě chvíli na mírném ohni podusíme. Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
Poznámka:
Je to lehké, méně kalorické jídlo. Správnou chuť dosáhneme použitím vhodného množství koření, použijeme ho spíše více než méně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 877x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí filé s ananasem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!