Žampiónový salát

Suroviny

400 g žampiónů
2 cibule
olej
citrónová šťáva
2 lžíce bílého vína
1 sterilovaná okurka
1 červená paprika
2 lžíce kukuřice (zmrazené, sterilované)
ocet
50 g šunky
mletý bílý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. Obojí vložíme na rozehřátý olej, pokapeme citrónovou šťávou a krátce podusíme. Přilijeme víno, přidáme kyselou okurku nakrájenou na kostičky, papriku nakrájenou na nudličky, kukuřici a vše ještě velmi krátce (asi 1 minutu) podusíme. Salát okyselíme, osolíme, opepříme a necháme krátce v chladnu proležet. Před podáváním po posypeme jemně nakrájenou šunkou.
Poznámky:
Salát můžeme udělat nejen ze žampionů, ale i z hlívy ústřičné. Čerstvou papriku není nutné tepelně upravovat, lze ji použít i syrovou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 576x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žampiónový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist