Žampiónový salát
Suroviny
400 g žampiónů
2 cibule
olej
citrónová šťáva
2 lžíce bílého vína
1 sterilovaná okurka
1 červená paprika
2 lžíce kukuřice (zmrazené, sterilované)
ocet
50 g šunky
mletý bílý pepř
sůl
Postup
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. Obojí vložíme na rozehřátý olej, pokapeme citrónovou šťávou a krátce podusíme. Přilijeme víno, přidáme kyselou okurku nakrájenou na kostičky, papriku nakrájenou na nudličky, kukuřici a vše ještě velmi krátce (asi 1 minutu) podusíme. Salát okyselíme, osolíme, opepříme a necháme krátce v chladnu proležet. Před podáváním po posypeme jemně nakrájenou šunkou.
Poznámky:
Salát můžeme udělat nejen ze žampionů, ale i z hlívy ústřičné. Čerstvou papriku není nutné tepelně upravovat, lze ji použít i syrovou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 576x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Žampiónový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!